Taalspel: woorden raden: jij krijgt een omschrijving en je moet vervolgens het juist woord zoeken.
Ook nog:
Taalspelletjes
Meervouden, kruiswoordraadels, alfabetisch rangschikken, galgje, c of k,
Online atlas van België met honderden kaarten, gemaakt door de Vlaamse overheid.
Ook nog:
Online atlas
Sabed is een multifunctionele online atlas geschikt voor lager onderwijs. Het bevat een interactieve wereldkaart en kaarten van continenten in diverse talen. De atlas bevat ook interactieve historische kaarten.
Waarheen en waarom verhuizen deze vogels steeds. Een antwoord op deze vraag kan je hier zeker vinden.
Ook nog:
Beleef de lente
Beleef de lente is de website van De Vogelbescherming. Er zijn twee versies van deze website: een juniorversie en een versie voor volwassenen of oudere kinderen.
Menselijk lichaam, geraamte, slangen, van rups naar vlinder, kikkereitjes, ....
Ook nog:
Biologie info
De website bevat veel thema's en opdrachten op het gebied van biologie. Er zijn meer dan honderd onderwerpen, uiteenlopend van waarneming en voortplanting tot afval, milieu en ecologie.
Hier wordt op een interactieve manier informatie aangeboden over de werking van het brein. Er zijn ook een paar leuke proefjes en spelletjes te vinden waarmee leerlingen praktisch aan de slag kunnen gaan. Voor leerkrachten zijn er lesmodules voor het basisonderwijs. Bij elke lesmodule hoort een uitprintbare lesbrief voor de leerlingen.
Webpad ivm oriëntatie, provincies, werelddelen, en oceanen.
Zie ook:
Mijn gemeente
NOVA heeft voor de derde graad van het basisonderwijs de digibordles ‘Zon & Planeten’ ontwikkeld. De les is een introductie op ons zonnestelsel en gaat over de zon, de maan, de aarde en de andere zeven planeten. De les is zeer gebruikersvriendelijk en wordt klassikaal gegeven op het digitale schoolbord.
Stappenplan bij een bloedneus (video) + vragen hierover. Vervolgens kan je de leerlingen een woordweb laten maken over de ehbo bij andere ongevallen zoals snijwonden, verstuikingen, brandwonden, enz.. (Website met informatie + software voor mindmap (woordweb) aan te maken vind je hier eveneens.
Flanderfield 1
Flanderfield 2
Flanderfield 3
3 werkblaadjes die handelen over flanders field.
Tikkit laat zien wat er in musea te ontdekken is! In spannende games en leuke wedstrijden ontdek je van alles. Je kunt racen op milieuvriendelijke brandstof, of op zoek gaan naar het begin van het leven op aarde. En wist je dat je kunt stunten met een oude koets? Of dat een hermelijnen mantel heel cool staat op jouw model? Of bestuur je liever een zeilboot in het schat-zeilen-spel? Meld je snel aan en doe gratis mee!
Dokter Schaemroodt beantwoordt in de nieuwe filmpjes op yeti.be vragen van tieners over lichamelijke ontwikkeling, relatievorming en seksualiteit. “Elke vraag heeft recht op een antwoord”. stelt de dokter. “'Daar ben je nog te jong voor!' voldoet niet. Het feit dat het kind een vraag stelt, betekent dat hij of zij er mee zit.”
Ben je op zoek naar informatie over beroepen dan ben je hier aan het juiste adres. VDAB biedt 4 hulpmiddelen om jouw ideale beroep te ontdekken:
- 550 beroepenfiches
- 144 beroepenfilms
- Beroepsoriëntatie
- Beroepstesten
Je vindt er zeker wel materiaal bruikbaar dat bruikbaar is in de basisschool.
Bouw je eigen kettingreactie! Bouw de meest fantastische kettingen van oorzaak en gevolg en e-mail ze naar je vrienden. Je kunt energie tegenkomen in veel verschillende vormen. Een sneeuwpop kan bijvoorbeeld energie bevatten. Maar ook in een stapel suikerklontjes of in een vallende magneet kan energie zitten. Al die vormen zijn om te zetten in beweging.